2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A tamil tigrisek megrohamoztak egy légi bázist

2007. október 22. 14:19, utolsó frissítés: 14:19

A Srí Lanka-i tamil szakadár lázadók első összehangolt százrazföldi és légi támadó műveletében a kormányhadsereg adatai szerint 20 lázadó és tíz katona vesztette életét.

A colombói védelmi minisztérium hétfői közlése szerint a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) nevű szervezet harcosai az éjszaka megpróbálták rohammal bevenni a fővárostól, Colombótól 180 kilométerre északra lévő légi bázist, amelyet közben a szakadárok két könnyű repülőgépe bombázott. Az ostromlókat visszaverték, a bázis területén 20 lázadó holttestét lelték fel az ütközet után.

A kormányhadsereg négy katonája úgy halt meg, hogy lezuhant velük egy helikopter, s további hat katona az ütközetben vesztette életét.

A SrÍ Lanka-i légierő hétfőn megtorló légi csapásokat mért a Ceylon szigetén elterülő dél-ázsiai országnak a lázadók ellenőrizte északi körzeteire. A hadsereg közlése szerint a célpont egy LTTE-kiképzőtábor volt.

Az LTTE fegyveres harcot folytat azért, hogy független államot hozzon létre Ceylon szigetén a Srí Lanka-i tamil kisebbség számára. Az erőszak két éve ismét fellángolt, és azóta több mint 5300 ember vesztette életét, köztük sok ártatlan civil. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS