2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több gyanúsított a pakisztáni merénylet kapcsán, Musarraf büntetést ígér

2007. október 22. 10:27, utolsó frissítés: 10:27

A pakisztáni rendőrség szombaton kihallgatott három embert és vizsgálatot indított a Benazir Bhutto volt kormányfő által Pervez Musarraf elnöknek átadott, a csütörtöki karacsi merénylet elkövetésével gyanúsítható személyek nevét tartalmazó lista alapján.

A volt kormányfő nyolc évi száműzetés után tért vissza Pakisztánba, amikor a visszatérését ünneplő menetben pokolgépet robbantottak a gépkocsija közelében. Pakisztán történetének legvéresebb merényletében legalább 139-en haltak meg és több mint háromszázan megsebesültek.

Benazir Bhutto a BBC-nek elmondta: közölte a gyanúsítottak nevét Musarraf államfővel. A Bhutto vezette Pakisztáni Néppárt illetékesei szerint magas rangú katonai vezetők is vannak a gyanúsítottak között.

A rendőrség szombaton több embert is kihallgatott. Három embert Padzsáb államban állítottak elő, és Karacsiba vitték őket, hogy kikérdezzék őket egy gépkocsival kapcsolatban, amelyről kézigránátot dobtak Bhutto konvojára, mielőtt az öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a tömegben. Hét, Karacsiban börtönbe vetett iszlamistát is kihallgatnak.

Musarraf tábornok, aki 1999-ben került Pakisztán élére vértelen államcsínnyel, megígérte Bhuttónak, hogy őrizetbe veszik a bűnösöket, de kérte, hogy "ne kezdjék el egymást vádolni" bizonyítékok nélkül. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS