2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mianmar: feloldották a kijárási tilalmat, újabb USA-szankciók

2007. október 22. 10:20, utolsó frissítés: 10:20

Rangunban feloldották a szeptember 25-én bevezetett kijárási tilalmat szombaton. A katonai junta döntését katonai járművekre szerelt hangszórókkal közölték a lakossággal. A napnyugtától napkeltéig érvényes kijárási tilalmat eredetileg 60 napra rendelték el a katonai hatóságok, vagyis a korlátozás érvénye csak november 24-én járt volna le.

Rangunban augusztus óta tízezrek tüntettek a katonai diktatúra hatalma ellen, de a junta kíméletlen erőszakkal elfojtotta az ellenzéki megmozdulásokat, a katonák szerzeteseket öltek meg, több ezer demokráciapárti tüntetőt letartóztattak. Az Egyesült Államok újabb büntetőintézkedéseket vezet be Mianmarral szemben, miután a délkelet-ázsiai ország továbbra sem teljesíti a nemzetközi közösség elvárásait - jelentette be pénteken George Bush amerikai elnök.

E szerint Washington újabb mianmari vezetők pénzügyi javait fagyasztja be, és több mint tíz fővel kibővíti az utazási tilalommal sújtott hivatalos személyek listáját. Az elnök emellett utasította az amerikai kereskedelmi minisztériumot, hogy súlyosbítsa a Mianmarra kivetett exportkorlátozásokat. (MTI/Reuters/AP, MTI/Új-Kína)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS