2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megtámadták a Malina Hedvig mellett tanúskodó nyitrai férfit

2007. október 22. 10:09, utolsó frissítés: 10:09

Megtámadták azt a nyitrai férfit, aki nyáron egy szlovák televíziónak azt mondta, tudja, hogy ki verte meg Malina Hedvig magyar egyetemistát. Hogy mikor, hol, és kik voltak a támadók, azt egyelőre ugyanúgy nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy a férfi milyen sérüléseket szenvedett, ugyanis a tényt pénteken közlő - Malina Hedviget képviselő - ügyvéd nem bocsátkozott részletekbe.

Az ügyvéd azután nyilatkozott, hogy a Hedvig mellett tanúskodó férfit a legfőbb ügyészségen végre kihallgatták, és elmondhatta, mit tud a lány támadójának kilétéről, továbbá hogy időközben őt sem kímélték. Arra csak következtetni lehet, hogy a férfit meg akarták félemlíteni.

Az ügyvéd, Roman Kvasnica a nyitrai tanú négy órán át tartó kihallgatása után elmondta: az immár a legfőbb ügyészség felügyelete alatt folyó nyomozás még mindig nem Hedvig támadóinak kiderítését célozza, hanem Hedvig ellen zajlik.

A Hedvig mellett nyilatkozó nyitrai férfi a nyáron televíziós kamerák előtt mondta el: tudja, kinek a lelkén szárad a lány elleni támadás, s mert közel áll az egyik támadó családjához, afelől sincsenek kételyei, hogy a családnak is tudomása van arról, mit tett a szélsőséges mozgalomhoz tartozó bőrfejű fiuk. A férfi pénteki vallomásában mindezt megerősítette és a kihallgatás jegyzőkönyvébe az is belekerült, hogy az illető bőrfejű azóta hosszú hajat növesztett. Az ügyvéd a kihallgatás után jelezte: a férfi vallomása "rendkívül érdekes" részleteket tartalmaz, s feltehető, hogy az ügyészség ennek alapján újabb tanúkat fog beidézni.

Jana Tökölyová, a legfőbb ügyészség szóvivője a kihallgatás után közölte a médiával: Malina Hedvig ügyében az ügyészség addig nem nyilatkozik, amíg az ügyet le nem zárja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS