2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Walesa: a Kaczynski-ikreket le kell váltani

2007. október 19. 12:20, utolsó frissítés: 12:20

Lech Walesa a Kaczynski-fivérek hatalmának elutasítására szólítja fel a lengyeleket

Lech Walesa volt lengyel köztársasági elnök csütörtökön felszólította országa lakosait: utasítsák el Lech és Jaroslaw Kaczynski állam-, illetve kormányfő hatalmon maradását.

"Remélem, a lengyelek kellő számban lesznek ahhoz, hogy véget vessünk az elmúlt két esztendő szánalmas színjátékának, és elérik, hogy a jelenlegi hatalom a múlté legyen" - írta a vasárnapi előrehozott parlamenti választások előtt a Szolidaritás szakszervezet egykori legendás vezetője.

"Nem akarok a jelenleg hatalmon lévő csapat győzelmével számolni, az tragédia lenne Lengyelország számára" - tette hozzá Lech Walesa.

Walesa már eddig is gyakran bírálta a Kaczynski-ikreket, noha ők elnöksége (1990-1995) elején tanácsadói voltak. Mostani állásfoglalásában egyben azt is szorgalmazta, hogy "tárják fel mindazt a rosszat, amit a közelmúltban és a múltban ez a csoport elkövetett".

"Felszólítok valamennyi politikai erőt, vegyék vizsgálat alá az elmúlt két év kormányzását és állítsák félre ez a kompromittálódott csapatot" - írta a Nobel-békedíjas politikus. (MTI/AFO)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS