2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Al Gore nem indul az elnökválasztáson

2007. október 17. 16:56, utolsó frissítés: 16:59

Nem indul a jövő évi elnökválasztáson Al Gore volt amerikai alelnök. Ezt ő maga jelentette be szerdán egy Norvégiában adott interjúban, mikor arról kérdezték, hogy a Nobel-díj mennyiben befolyásolja elnöki ambícióit. "Más kampánnyal szeretnék foglalkozni, olyan globális kampánnyal, amely megváltoztatja az emberek gondolkodásmódját a klímával kapcsolatban" - mondta.

A tekintélyes kitüntetés odaítélése előtt néhány nappal egy amerikai politikai szervezet 136 ezer támogató nevében egy napilapban megjelent fizetett felhívásban kérte Gore-t, hogy induljon az elnöki posztért folyó küzdelemben. Keddre a petíciót már több mint 200 ezren írták alá.

Bill Clinton egykori alelnöke néhány hónapja úgy nyilatkozott a Time magazinnak: nem zárja ki teljesen, de nem is tartja túl valószínűnek, hogy újra harcba száll az elnökségért. Szakértők szerint egyébként mostanra Hillary Clinton már akkora előnyre tett szert a demokrata szavazótáborban, hogy szinte lehetetlen volna bárkinek versenybe szállni vele a jelöltségért.

Al Gore a 2000-es elnökválasztáson hajszálnyival vesztett George Bushsal szemben. A vereség után a politikus a környezetvédelem fáradhatatlan harcosává vált, 2007-ben Oscar-díjat nyert a környezeti veszélyekkel foglalkozó, Kellemetlen igazság (An Inconvenient Truth) című dokumentumfilmjével. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS