2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harcok északon és délen: a tamil tigrisek 137 fegyverest vesztettek

2007. október 16. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

Heves ütközet alakult ki hétfőn Srí Lanka északi részén a szingaléz buddhista többséget képviselő colombói kormány hadseregének alakulatai és a hindu tamil kisebbség szakadár fegyveres szervezetének osztagai között.

A hadsereg szóvivőjének bejelentése szerint a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) harminc harcosa maradt holtan a csatatéren. Szavai szerint a "tigrisek" kezdeményezték a harcérintkezést, megtámadták a hadsereg egyik védelmi vonalát az ország északi részén lévő Vavunija körzetben.

A hadsereg egy összegző adata szerint a tamil tigrisek 137 fegyverese vesztette életét az utóbbi 12 nap harcaiban, a kormányoldal pedig tíz katonát vesztett ugyanebben az időszakban.

Merőben új fejlemény a Srí Lanka-i harcokban, hogy az LTTE fegyveresei megtámadták hétfőn a hadsereg egyik osztagát az ország déli részén, Monaragala körzetben. A háborúskodás eddig az ország északi és keleti részére korlátozódott, ahol a Srí Lanka-i tamilok zöme él.

Csaknem 70 ezer halálos áldozatot követelt már a tamil kisebbség önálló államáért küzdő LTTE és a Srí Lanka-i hadsereg háborúskodása a harcok kezdete, 1983 óta. (MTI/AP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS