2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szupermarketek visszaélései ellen lépnek fel EP-képviselők

2007. október 15. 14:09, utolsó frissítés: 14:09

Az Európai Parlament néhány képviselője határozott fellépést sürget a szupermarketek visszaélései ellen. A francia Harlem Désir, a szocialista frakció alelnöke mellett Hegyi Gyula magyar szocialista képviselő jegyzi azt az indítványt, mely versenyjogi vizsgálatot kér az Európai Bizottságtól a szupermarketek tevékenységéről.

Az aláírók szerint a szupermarketek irreálisan alacsony beszállítói árakat kényszerítenek a termelőkre, tisztességtelen körülményeket teremtenek a kereskedelemben és a foglalkoztatásban. Mind a beszállítókat, mind a fogyasztókat, mind a dolgozókat meg kell védeni hatalmi túllépéseikkel szemben.

Désir – aki különben az EP tőkeadó, adórendszerek és globalizációs intergroupjának tagja – és Hegyi úgy látja, hogy ha a szupermarketek tevékenysége átnyúlik a határokon, akkor egységes európai szabályozással kell rákényszeríteni őket a tisztességes működésre.

Hegyi fontosnak tartja, hogy nyugati és keleti képviselők együtt lépjenek fel a termelők, fogyasztók és dolgozók jogaiért a nagy nyugati szupermarketekkel szemben. A magyar képviselő szerint nem a vasárnapi nyitva tartás ellen, hanem a tisztességes kereskedelmért és a dolgozók jogaiért kell küzdeni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS