2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Nyitott égbolt” 2008-tól

2007. október 11. 16:35, utolsó frissítés: 16:35

Az Európai Parlament megszavazta a 2007. április 30-án, az EU-USA csúcson már aláírt légi közlekedési megállapodást, amelyet 2008 márciusától fognak alkalmazni. Ennek keretében lehetőség nyílik arra, hogy a légitársaságok olyan járatokat indíthassanak, amelyek


az EU-n és USA-n kívül más országokban is leszállnak.

Bármiféle áruszállítás is lehetséges lesz az Egyesült Államok határain kívülről, anélkül, hogy a járatnak kötelezően az EU-ból kellene indulnia. Washington továbbá egyoldalúan biztosítja, hogy egy uniós légitársaság az USA bármely városa és egy nem uniós európai ország között járatokat üzemeltessen.

Ahogy a megállapodás életbe lép, bármilyen uniós járat szabadon, ár- és kapacitáskorlátozás nélkül közlekedhet az USA és az EU bármely pontja között.

Az EP állásfoglalása szerint az EU-nak és az USA-nak is hatékony intézkedéseket kell meghoznia a légi közlekedés környezetre és klímaváltozásra gyakorolt negatív hatásainak csökkentésére. A légi közlekedés forgalma azonban előreláthatóan 5,2 százalékkal nő évente, és 2025-re a mai két és félszeresét is elérheti. Megfelelő intézkedések nélkül


több mint 60 európai repülőtér válna képtelenné

a forgalom zökkenőmentes kiszolgálására. Az Eurocontrol tanulmánya szerint a kapacitáshiány és a repülőutak iránti növekvő kereslet akár 10 új nagy és 15 közepes méretű repülőtér megépítését is szükségessé teheti.

A légi közlekedés javuló környezetvédelmi tendenciái ellenére a képviselők arra figyelmeztetnek, hogy a gyors fejlődés következtében erősen emelkedik (1990-hez képest mára a duplájára) a szektor által kibocsátott, üvegházhatást okozó gázok mennyisége, amihez a repterek zsúfoltsága is nagyban hozzájárul. A repterek kapacitásának jobb kihasználása ezért elengedhetetlen, a légi közlekedés növekedéséhez pedig technikai és szabályozási rendszereknek kell társulniuk, amelyek korlátozzák e közlekedési mód káros hatásaiból eredő költségeket. A jelentés üdvözli a Bizottság kezdeményezését, amely bevonná a légi közlekedést az Európai Unió kibocsátás-kereskedelmi rendszerébe. (ep-sajtószolgálat)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS