2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pakisztán: merényletsorozat CD-boltokban

2007. október 11. 14:14, utolsó frissítés: 14:14

Merényleteket követtek el feltételezett iszlamisták hat zenebolt, valamint egy fodrászszalon ellen a Pakisztán észak-nyugati részén fekvő Pesavar környekén - közölték csütörtökön a helyi hatóságok, akik szerint ezzel folytatódott "az iszlámmal ellentétes" kereskedelmi tevékenységek elleni terrorhullám.

Szerda este a határvidéki tartomány egyik falujában három CD-boltban robbant pokolgép, ezt követően tűzharc alakult ki rendőrök és támadók között. Egy rendőr meghalt, egy megsebesült, ugyancsak megsebesült egy iszlamista, akit őrizetbe vettek.

Csütörtök hajnalban két másik robbantást is végrehajtottak egy másik falu három zeneboltjában és egy fodrászüzletben. A borbély-fodrász egyik kezét szétroncsolta a detonáció. A rendőrök a közelben hatástalanítottak egy házilag készített robbanószerkezetet, amelyet egy elektromos transzformátor alatt helyeztek el. Előzőleg, kedden Pesavarban robbant pokolgép egy zeneáruházban, húszan megsérültek.

A fundamentalisták iszlámellenesnek tekintik a zene árusítását, valamint a szakáll leborotválását. A szigorú iszlám törvénykezés, a saría hívei egyre aktívabbak az afgán-pakisztáni határvidéken és a törzsi területeken, ahol - az afgán tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat fegyveresei támogatta - pakisztáni iszlamista harcosok naponta összecsapnak a hadsereggel. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS