2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

60 éves tömegsírt találtak Moszkva belvárosában

2007. október 04. 16:55, utolsó frissítés: 16:55

Tömegsírt találtak Moszkvában egy felújítás alatt álló belvárosi műemlék épület pincéjében, az ott eltemetett embereket az első vizsgálatok szerint feltehetően 60 évvel ezelőtt lőtték agyon - jelentette az Interfax hírügynökség csütörtökön. A 34 személy maradványai mellett egy még azonosítatlan gyártmányú pisztolyt is találtak.

A Seremetyevszkij Podvor, ahol a tömegsírt találták, a XIX. században épült és Moszkva kulturális műemlékei közé tartozik. A Nyikolszkaja utcában van, amely az egykori KGB központi épületénél ér véget. A műemlékvédelmi hatóságnál elmondták, hogy a felújítás megkezdése előtt minden történelmi jellegű épületet alaposan átvizsgálnak a szakértők, de ezúttal nem találtak semmi figyelemre méltót, ami érthető, mert az emberi maradványok a pince padlója alatt voltak. "Lehet, hogy a munkások a kivégző szobát találták meg" - mondta az egyik illetékes.

Hasonló leletekre már volt példa az orosz fővárosban: öt éve a legfelső bíróságnak a belvárosi Povarszkaja utcán lévő épületében találtak emberi maradványokat. A harmincas évek terrorja idején emberek millióit hurcolták el, vagy ölték meg. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS