2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szíria háborús előkészületekkel vádolja Izraelt

2007. október 01. 09:32, utolsó frissítés: 09:32

Szíria szerint Izrael agressziót készít elő azokkal a hamis jelentésekkel, hogy légiereje tömegpusztító fegyverekre csapott le az arab országban a hónap elején. Azok, akik továbbra is erről a rajtaütésről beszélnek, és nem létező dolgokat találnak ki, egy agressziót akarnak előre megindokolni - jelentette ki Faruk as-Sara szíriai alelnök egy damaszkuszi sajtótájékoztatón, miután találkozott iraki kollégájával. Leszögezte, hogy országa nem akar háborút sem a távoli, sem a közeljövőben.

As-Sara szerint minden hamis, amit erről a rajtaütésről beszélnek. Céljuk a közvélemény manipulálása, de Szíriát nem tévesztik meg. Izraelben egyesek így szeretnék kiköszörülni azt a csorbát, amelyet az izraeli hadsereg hírnevén ejtett tavaly a libanoni ellenállás - mondta az alelnök.

Damaszkusz szerint a szeptember 6-ikai bombázás lakatlan területen történt, bizonyos amerikai források szerint viszont egy gyanús nukleáris központot semmisítettek meg az izraeli gépek. Izraelben szigorúan cenzúrázzák az esettel kapcsolatos információkat. (MTI/AFP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS