2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még 10-15 évet kaphat pluszba Hodorkovszkij

2007. szeptember 28. 18:26, utolsó frissítés: 18:26

Egy csitai bíróság január 8-ig meghosszabbította Mihail Hodorkovszkijnak, a Jukosz (Yukos) konszern volt tulajdonos-vezérigazgatójának vizsgálati fogságát.

Az ügyész a vizsgálati fogság meghosszabbítását arra hivatkozva kérte, hogy Hodorkovszkij (aki egyébként nyolcéves börtönbüntetését tölti egy más ügy miatt), feltételes szabadlábra helyezése esetén nyomokat tüntethet el, vagy nyomást gyakorolhat a tanúkra. A vádló határozottan cáfolta, hogy Hodorkovszkij ügye politikai indíttatású lenne.

Előzőleg ugyanaz a bíróság - ugyancsak az ügyészség kérésére - már kétszer meghosszabbította mind Hodorkovszkij, mind volt üzlettársa, Platon Lebegyev vizsgálati fogáságát, legutóbb október 2-ig (mindketten börtönbüntetésüket töltik, de december közepén Csitába szállították őket az ellenük felhozott újabb vádak vizsgálata céljából).

Hodorkovszkijt, a Jukosz orosz olajcég volt vezérét és üzlettársát, Platon Lebegyevet az orosz főügyészség ezúttal azzal vádolja, hogy 1998 és 2004 között több mint 23 milliárd dollárnak megfelelő összeget mostak tisztára: ez további 10-15 évvel toldhatja meg jelenlegi börtönbüntetésüket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS