2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nők támadtak az "erkölcscsősz" rendőrökre Szaúd-Arábiában

2007. szeptember 25. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

Dühödt nők támadtak vallási rendőrökre Szaúd-Arábiában, amiért azok kifogásolták a nők állítólag tisztességtelen megjelenését. A két nő, akik a rendőrök állítása szerint ki voltak sminkelve, terroristának nevezték a szakállas erényőröket. Az Arab News című újság keddi beszámolója szerint míg a hölgyek egyike borssprayvel fújta le az erények védelmezéséért, s a bűnös szenvedélyek felszámolásáért felelős hatóság embereit, addig másikuk mobiltelefonon videóra rögzítette az esetet.

Az újság értesülései szerint al-Kobar városának vallási rendőrei csak egy biztonsági járőr segítségével tudtak megszabadulni a feldühödött nőktől. A kihallgatás során a hölgyek elnézést kértek, amiért rátámadtak a hatóság képviselőire, aláírták vallomásukat, majd szabadon távozhattak.

Szaúd-Arábiában a vallási rendőröknek joguk van az előírt fekete csadortól és fejkendőtől eltérő ruhát viselő nőket figyelmeztetni, esetenként a kisminkelt vagy arcukat szabadon hagyó nőkre is rászólnak, hogy rejtsék el arcukat.

A rendőrök feladata ezen kívül, hogy mindennemű kapcsolatot megakadályozzanak a házastársuk vagy rokonuk nélkül sétáló férfiak és nők között. Az Arab News szerint e szabályok miatt a héten egy dzsiddai étterem teraszán egy nőnek állva kellett elfogyasztania vacsoráját, mivel már minden asztalnál ültek férfiak. (MTI/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS