2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Thaiföldi repülőgép-katasztrófa: 91 halott

2007. szeptember 17. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

91 halottja és 41 túlélője volt a vasárnap történt thaiföldi légikatasztrófának. A One-Two-Go thaiföldi fapados légitársaság McDonnell Douglas MD-80 típusú gépe 130 fővel a fedélzetén leszállás közben a földnek vágódott és kigyulladt vasárnap Thaiföld déli részén, Phuket szigetén. A OG-269-es járaton 123 utas és 7 fős legénység tartózkodott. A The Bangkok Post című lap egy magas rangú légi közlekedési illetékesre hivatkozva azt írta, hogy a pilóta közölte az irányítótoronnyal: elvétette a leszállást, mert nem látta a leszállópályát.

Mint azt a phuketi repülőtér igazgatója hétfőn közölte, eddig 85 holttestet szedtek ki a roncsokból. A 41 túlélő közül 15 thaiföldi és 26 külföldi.
A baleset után néhány órával megtalálták a vasárnap szerencsétlenül járt thaiföldi utasszállító repülőgép "fekete dobozait". A One-Two-Go légitársaság illetékese elmondta, hogy az adatrögzítő készülékeket átadták a légi közlekedési hatóság nyomozóinak. A vizsgálat feltehetően egy hétig tart majd.

Ausztrália segítséget ajánlott az áldozatok azonosításához. Az azonosítás nehéznek ígérkezik, mivel a gép becsapódása utáni tűzben az áldozatok megégtek. A phuketi repülőtér zárva tart. Bangkokból hétfő reggel tervezték az első repülőgépet Krabiba indítani, ahonnan az áldozatok hozzátartozói gépkocsival utazhatnak tovább Phuketra. (MTI/AFP/Reuters/AP, MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS