2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyurcsány: "egy elefántot csak darabokban lehet megenni"

2007. szeptember 15. 13:32, utolsó frissítés: 13:32

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök közölte pénteken a Reuters hírügynökségnek adott interjúban, hogy nem fogják megrendíteni az újabb, hét végére tervezett kormányellenes tüntetések, és folytatni fogja a szigorú gazdasági reformokat.

A brit hírügynökség abból az alkalomból készített interjút a magyar miniszterelnökkel, hogy egy évvel ezelőtt hangzott el az "őszödi beszéde". A Reuters néhány részletet idéz a sokat vitatott miniszterelnöki beszédből, foglalkozik a nyilatkozatot követő eseményekkel, illetve a kormány reformterveivel.

Gyurcsány Ferenc közli, hogy további cselekvésre kapott támogatást az MSZP-től, és távolról sincs olyan helyzet, hogy "kihívással" kéne szembesülnie a pártban. "Könnyen választ tudok adni a helyzetemmel kapcsolatos kérdésre: az erős és stabil" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány szerint a reformok folytatódnak az egészségügyben és az oktatásban, a kormány mandátumának lejártáig, 2010-ig felülvizsgálják az adórendszert, és elindítják a nyugdíjreformot. A miniszterelnök közölte, hogy a kormánykoalíció erős, és hamarosan várható a megállapodás az egészségbiztosításról. A miniszterelnök szerint ő és pártja több száz várost és falut keres föl, hogy az embereknek személyesen elmagyarázza a reformok mibenlétét.

"Ha az emberek nem értik meg a célokat és a reformok lényegét, és ezért visszavonják támogatásukat, akkor erre nem az a válasz adandó, hogy lelassítjuk vagy leállítjuk a reformokat, hanem sokkal világosabban kell elmagyaráznunk, hogy miért van rájuk szükség" - mondta Gyurcsány Ferenc, megjegyezve, hogy "egy elefántot csak darabokban lehet megenni". (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS