2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Washington megerősítette: Izrael szíriai célpontokat támadott

2007. szeptember 13. 10:52, utolsó frissítés: 10:52

Az amerikai kormány megerősítette, hogy izraeli harci repülőgépek a múlt héten támadásokat hajtottak végre szíriai célpontok ellen.

A jeruzsálemi kormány több napos hallgatása után a Pentagon egy tisztviselője közölte: izraeli vadászgépek múlt héten csütörtökön legalább egy célpontot eltaláltak Szíria északkeleti részén. Azt azonban nem tudni pontosan, hogy a zsidó állam légierejének gépei mit támadtak meg és mekkora kár keletkezett - írta a szerdai The New York Times. Szíria az ENSZ-ben előző nap panaszt emelt Izrael ellen.

Az amerikai védelmi minisztérium névtelenséget kérő tisztviselője azt is elmondta, hogy egynél több csapást mértek az izraeli gépek, amelyek 2003 óta nem intéztek támadást szíriai célpontok ellen. A Times értesülése szerint Izrael feltehetően olyan raktárakat támadott, ahol a Hezbollah libanoni síita szervezetnek szánt, Iránból származó fegyvereket tároltak.

Az Egyesült Államok védnökségével folyó izraeli-szíriai béketárgyalások 2000 januárjában szakadtak meg a Golán-fennsík körüli nézetkülönbségek miatt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS