2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szíria bepanaszolta Izraelt az ENSZ-ben

2007. szeptember 12. 09:46, utolsó frissítés: 09:46

Szíria kedden az ENSZ-ben panaszt emelt amiatt, hogy állítása szerint izraeli harci gépek megsértették légterét, és tűz alá vették területét. Bassár Dzsaafari, Szíria képviselője az világszervezetben jelezte, hogy kormánya a tiltakozással óhajtja felhívni a figyelmet arra, hogy Izrael nyilvánvalóan és a nemzetközi jogokat megsértve hajtott végre agressziót a Szíria Arab Köztársaság ellen.

Dzsaafari Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak és Jean-Maurice Ripert-nek, a Biztonsági Tanács soros elnökének címzett levelében emlékeztetett arra, hogy az izraeli harci gépek a múlt héten csütörtökön hatoltak be az arab ország légterébe, majd szíriai célpontokra lőttek, de nem tudtak károkat okozni.

Faruk as-Saraa szíriai elnökhelyettes a La Repubblica című római újság szombati számában megjelent nyilatkozatában az állítólagos támadásra reagálva megjegyezte, hogy Damaszkusz válaszlépések sorát vette fontolóra.

Izrael tagadta a légtérsértést. Egy amerikai katonai vezető viszont a hét elején megerősítette a támadás hírét. Hozzáfűzte azonban, hogy annak feltehetőleg csak figyelmeztető jellege volt, hogy a szíriai vezetés ne fegyverezze fel újra a közel-keleti országban állomásozó Hezbollah libanoni síita szervezetet. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS