2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Merényletet kísérelt meg az ETA a spanyol védelmi miniszter ellen

2007. szeptember 10. 10:37, utolsó frissítés: 10:37

Gépkocsiba rejtett pokolgéppel merényletet kísérelt meg vasárnap éjjel az ETA baszk szakadár terrorszervezet a spanyol védelmi miniszter ellen, de a kis erejű robbanás sem emberéletben, sem anyagiakban nem okozott kárt - jelentette hétfőn a spanyol média.

A pokolgép a José Antonio Alonso Suárez miniszter vezette küldöttség közelében robbant fel az északkelet-spanyolországi Logrono városában éjfél előtt fél órával. Előtte egy névtelen telefonáló a Baszk Haza és Szabadság (ETA) nevében telefonon jelentkezett a Gara című baszk napilapnál, amelyen keresztül a szervezet rendszeresen figyelmeztet tervezett merényleteire - közölte az RNE közszolgálati rádió.

A kis robbanás után a helyszínre érkező biztonsági erők felfedezték, hogy a szóban forgó autóban nagyobb tömegű robbanószer van, amely a gyújtószerkezet hibája miatt nem robbant fel.

Az ETA vasárnap egy közleményében megfenyegette a spanyol államot azzal, hogy "minden lehetséges fronton odacsap". Az utóbbi időben a spanyol és a francia hatóságok a szervezet számos tagját elfogták. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS