2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kínaiak kalózkodnak a francia számítógépes kormányzati rendszerekben?

2007. szeptember 08. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

Számítógépes kalózok támadták meg a francia kormányzati rendszereket - közölte szombaton Francis Delon, a francia nemzetvédelmi főtitkár (SGDN), szerinte a nyomok Kínába vezetnek.

Olyan jeleket találtunk, amelyek szerint támadás érte számítástechnikai rendszereinket, akárcsak Németországét és az Egyesült Államokét. Bizonyítékunk van arra, hogy Kína felé van kapcsolat - mondta Delon.

A közvetlenül a miniszterelnök alá tartozó szolgálat vezetője azonban óvatosan fogalmazott. "Amikor azt mondom, hogy Kína, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kínai kormány. Arról sincs információnk, hogy a kínai hadseregről lenne szó. Most folyik a dolog vizsgálata" - mondta.

Delon azt nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen intézmények számítógépes rendszereit érte támadás.

Kína csütörtökön tagadta, hogy hadserege megpróbálja feltörni külföldi országok számítástechnikai rendszereit, amiről amerikai, német és brit sajtójelentések szóltak.

A Pentagon egy jelentése szerint, amelyet a The Times londoni lap idézett, a kínai hadsereg azt tervezi, hogy konfliktus esetén számítástechnikai támadásokkal megbénítja az amerikai repülőgép-hordozó flottát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS