2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sajtójelentés szerint izraeli gépek szíriai célpontokat bombáztak, Izrael cáfol

2007. szeptember 06. 18:42, utolsó frissítés: 18:42

A hivatalos szíriai hírügynökség szerint izraeli harci repülőgépek szíriai területet bombáztak csütörtökön hajnalban, a támadásban nem sérült meg senki, és károk sem keletkeztek. Az izraeli hadsereg cáfol, de vizsgálja az esetet.

Az izraeli repülőgépek helyi idő szerint éjfél után a Földközi-tenger felől behatoltak Szíriai légtérébe az ország északi részén, a szíriai-török határ közelében. A szíriai légvédelem tüzet nyitott a légtérbe belépő repülőgépekre azt követően, hogy "lakatlan területre ledobták munícióikat" - idézte a SANA a szíriai hadsereg szóvivőjét, aki hozzátette: Szíria "figyelmezteti Izraelt agresszív cselekedete miatt", és "fenntartja magának a jogot, hogy saját belátása szerint reagáljon a történtekre".

Hírügynökségi jelentések szerint egyelőre nem világos, mire utal a muníció elhullatása, harci gépek néha ledobják pót-üzemanyagtartályukat mozgékonyságuk és manőverező képességük fokozása érdekében.

Izraeli katonai források korábban közölték, hogy a zsidó állam légiereje nagyszabású hadgyakorlatot tart ezen a héten. Az izraeli harci repülőgépek rendszeresen gyakorlatoznak a zsidó állammal baráti viszonyt ápoló Törökország felett.

A Szíria és Izrael között az Egyesült Államok védnökségével folyó béketárgyalások 2000 januárjában szakadtak meg a Golán-fennsík körüli nézetkülönbségek miatt. A két fél saját bevallása szerint kész újrakezdeni a békefolyamatot, ám a közeledésnek egyelőre kevés konkrét jelét látni. (MTI/Reuters/AFP/AP/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS