2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félnapos csata Afganisztánban: megöltek több mint 40 tálibot

2007. szeptember 06. 11:58, utolsó frissítés: 11:58

Az afgán hadsereg és az amerikai vezetésű koalíciós erők megöltek több mint 40 tálib harcost egy 12 óra hosszáig tartó csatában az ország déli részén elterülő Kandahár tartományban, amivel csaknem 200-ra nőtt a lázadók embervesztesége az utóbbi két hétben – közölték csütörtökön az amerikai erők.

A lázadók különböző falvakban kézifegyverekkel és rakétagránátokkal lesből megtámadták a koalíciós erőket. Közben megerősítették magukat mintegy 150 fővel. A koalíciós erők a segítségül hívott harci gépeikkel megsemmisítették a támadók állásait – tették hozzá.

A táibok szerint nem volt semmilyen szárazföldi ütközet a környéken, viszont ők lelőttek ott egy amerikai helikoptert, amelynek legénysége mind meghalt. "Mindig, amikor végzünk amerikaiakkal, ők az emberek megtévesztésére olyan állításokat tesznek, mint a mostani is, amely teljesen alaptalan. Ha igaz, hogy ők megöltek 200 harcost, akkor mi megöltünk 50-et közülük" – mondta Kari Mohammad Juszuf, a tálibok szóvivője telefonon egy ismeretlen helyről.

A NATO cáfolta, hogy elvesztett volna egy helikoptert. "Semmilyen légi járművet nem lőttek le a térségben" – mondta az észak-atlanti szervezet egy szóvivője. Független forrásból gyakorlatilag lehetetlen ellenőrizni a harcok áldozatainak számát. (mti/reuters/ap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS