2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Patrusev: a terroristák nukleáris anyaghoz akarnak jutni

2007. szeptember 06. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

"A terroristák nukleáris anyagok és technológiák megszerzésére törekednek, s ez ma ez egyik legsúlyosabb fenyegetés" – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója csütörtökön Habarovszkban, ahol 55 ország titkosszolgálatának szakértői tanácskoznak.

Az FSZB szervezésében 6. alkalommal megszervezett tanácskozás egyik fő témája a nukleáris terrorizmus elleni globális harcról szóló kezdeményezés érvényesülésének tanulmányozása, valamint annak megvitatása, hogy hogyan lehet fellépni a világháló terrorista célokra való felhasználása ellen.

A rendezvényre 55 ország 78 titkosszolgálati és igazságügyi szervének, szervezetének, illetve négy nemzetközi szervezetnek a képviselői fogadták el a meghívást. Első ízben vesznek részt több iszlám ország illetékes szervezeteinek képviselői, távolmaradt viszont az eddigi találkozókon résztvevők közül Grúzia és Nagy-Britannia.

Patrusev bejelentette, hogy létrehozták a terrorizmus elleni harc nemzetközi adatbankját, amelyet be is mutatnak a tanácskozás résztvevőinek. Az FSZB igazgatója ugyanakkor úgy vélekedett, hogy ez csak az első lépés lehet azon az úton, amely a terrorizmus elleni küzdelem átfogó információs platformjának megteremtéséhez vezet. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS