2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az osztrák Alpokban már tél van

2007. szeptember 05. 14:06, utolsó frissítés: 14:06

Beköszöntött a tél az osztrák Alpokban, legalábbis érezni a leheletét a magasabban fekvő területeken: Tirol, Salzburg és Karintia tartományokban helyenként 30 centiméteres friss hó hullott a hegyekben szerdára virradóan.

Karintiában főleg a Tauern hegyvonulat környékét érintette az égi áldás. A heves széllökések következtében - itt-ott egyméteres - hótorlaszok is kialakultak. Lezárták a Grossglockner csúcshoz vezető magaslati utat. Salzburgban és Tirolban a hegyi utakon kötelezővé tették a hólánc használatát, és több hágót lezártak. Erre a sorsra jutott az olasz-osztrák határt átszelő timmelsjochi alpesi út is.

A stájerországi hegyekben ugyancsak havazott, Murau és Liezen körzetekben a hóréteg vastagsága eléri a 20 centimétert. Fehér takaró borítja Mariazell vidékét is, ahol XVI. Benedek pápa néhány nap múlva zarándokutat készül tenni. A legnyugatibb tartományban, Vorarlbergben, ahová már előző nap "megérkezett a tél", a hótól csúszós utak jelentik a fő gondot.

A hirtelen lehűléssel járó front a meteorológiai intézet előrejelzése szerint egy-két napon belül megszűnik, és a hét végére várhatóan ismét felmelegszik az idő. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS