2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félix megölt négy személyt Nicaraguában, majd lenyugodott

2007. szeptember 05. 11:22, utolsó frissítés: 11:22

A legfrissebb adatok szerint négy halálos áldozatot követelt Nicaraguában a Közép-Amerikára kedden lecsapó Félix hurrikán, amely közép-európai idő szerint kedd éjjel trópusi viharrá szelídült.

A trópusi ciklon a Saffir-Simpson skálán legmagasabb, ötös fokozatra erősödött, mielőtt 260 kilométer/óra maximális sebességű széllökésekkel elérte Nicaragua északkeleti partvidékét.

A trópusi ciklon négy ember - köztük egy újszülött - halálát okozta Nicaragua északi részén, Puerto Cabezas kikötővárosban. Tartani lehet attól, hogy a halálos áldozatok száma a közöltnél magasabb, mert az ítéletidő számos települést elvágott a külvilágtól, így ezekről a helyekről semmilyen információ nem futott be. Az elsődleges összesítés szerint a vihar ötezer házat rongált meg Nicaraguában.

Hondurasban, ahol jelenleg tombol a vihar, 70 ezer embert telepítettek ki lakóhelyéről. Az ország északi részén fekvő Roatan, Utila és Guanaja üdülőszigetekről elszállították a turistákat. A vihar Hondurast elhagyva várhatólag Guatemala, majd a mexikói Chiapas állam felett vonul végig. Valószínűleg nem fogja elérni a Mexikói-öböl déli részét, ahol jelentős tengeri kőolajmezők vannak. A veszélyeztetett lakosság biztonságba helyezése az összes érintett térségben megkezdődött.

Eközben az északnyugat-mexikói Kaliforniai-félsziget déli csücskén helyenként 140 kilométer/órás széllökésekkel és heves esővel elérte a szárazföldet a Henriette trópusi vihar is, amelynek máris áldozatául esett egy külföldi turista. (MTI/Reuters/AP/AFP/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS