2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izrael nem szállít több vizet és áramot, ha folytatódnak a rakétatámadások a Gázai övezetből

2007. szeptember 04. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

A Gázai övezetbe történő víz-, áram- és üzemanyag-szolgáltatás leállításával fenyegette meg a palesztinokat Hájim Ramón izraeli kormányfőhelyettes arra az esetre, ha a szélsőségeseik nem hagynak fel az izraeli területek elleni rakétatámadásokkal. A miniszter a Jediót Ahronót című izraeli napilapnak nyilatkozott.

"Elképzelhetetlen, hogy áramot, vizet és üzemanyagot szállítsunk a Gázai övezetnek, miközben izraeli állampolgárok rakéták élő célpontjai" - jelentette ki.

Hétfőn hét olyan rakéta csapódott be Izrael déli részére, amelyet az övezetből indítottak. Áldozatot egyik sem követelt, de pánikot váltott ki. Az egyik egy bölcsőde mellett csapódott be és robbant fel Szderót városában.

Ramón, aki a kormányzó Kadima párt kiemelkedő tagja, és nagyon közel áll Ehud Olmert miniszterelnökhöz, mérsékelt politikus hírében áll - hangsúlyozta az újság. "Ultimátumot kell adni (a palesztinoknak). Meg kell értetni velük, hogy minden egyes rakétáért két-három órára leállítjuk a víz-, áram- és üzemanyag-szolgáltatást" - tette hozzá.

Izrael az övezet víz- és üzemanyag-szükségletének 100, áramszükségletének 70 százalékát elégíti ki. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS