2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Észak-Korea a terrorista államok listáján marad

2007. szeptember 04. 10:22, utolsó frissítés: 10:22

Cáfolta kedden Christopher Hill nukleáris ügyekben illetékes amerikai főtárgyaló azt az előző napi phenjani bejelentést, amely szerint Washington úgy döntött, hogy törli Észak-Koreát azoknak az országoknak a listájáról, amelyeket a terrorizmus támogatásával vádolnak.

"Nem, nem vették le őket a listáról" - mondta az amerikai külügyminisztérium államtitkár-helyettese az ausztráliai Sydney-ben, ahová az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) kedden kezdődő csúcstalálkozójára érkezett.

A diplomata, aki előzőleg a svájci Genfben tárgyalt észak-koreai kollégájával, Kim Kje Gvannal, ugyanakkor hozzáfűzte: Észak-Koreának a terrorizmust támogató országok listájáról való lekerülése a további nukleáris leszerelés függvénye.

A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség hétfői híradása szerint a phenjani külügyi szóvivő kijelentette: Washington a hét végén döntött arról, hogy törli Észak-Koreát a listáról a genfi amerikai-észak-koreai találkozón Phenjannak nyújtandó politikai és gazdasági ösztönzőként. Észak-Korea 1988 januárjában került fel az amerikai listára egy észak-koreai titkos ügynök vallomása alapján, amely szerint Phenjannak köze volt egy dél-koreai utasszállító gép előző évi felrobbantásához. (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS