2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Karib-tengeren tomboló Félix hurrikán elérte a legmagasabb fokozatot

2007. szeptember 03. 10:54, utolsó frissítés: 10:54

A Karib-tengeren tomboló Félix hurrikán vasárnap elérte a trópusi szelek osztályozására szolgáló Saffir-Simpson-skálán mért legmagasabb, ötös fokozatot - közölte az amerikai hurrikán-előrejelző központ.

A viharos széllel - helyenként óránként 270 kilométeres széllökésekkel - és heves esőzéssel kísért trópusi ciklon előzőleg elhaladt a Venezuela északi partvidéke mentén elterülő Holland Antillák mellett, és nyugat-északnyugat felé, a mexikói Yucatán-félsziget irányába tart.

Előreláthatólag kedden halad el Honduras északi partvidéke mentén, s szerdán söpör végig a Guatemalával és Mexikóval határos Belizén.

Vasárnap a hurrikán helyenként óránkénti 220 kilométeres széllökésekkel végigsöpört a venezuelai partoktól északra fekvő Aruba, Curacao és Bonaire szigeteken, heves esőt zúdítva mind a háromra. A vihar áramkimaradásokat okozott, és fákat döntött ki. A víz több lakóházat elárasztott, de a szigetlakók így is megkönnyebbültek, mert a természeti csapás kisebb kárt okozott, mint amekkorára számítottak. Jamaicán és a Kajmán-szigeteken hurrikánriadót rendeltek el. (MTI/Reuters/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS