2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csitul az erdőtűz Görögországban, 69 helyszínen tombol Algériában

2007. augusztus 31. 13:41, utolsó frissítés: 13:41

Nyolcan meghaltak, több falu lakosait ki kell menekíteni erdőtüzek miatt Algériában, a fővárostól keletre fekvő Kabíliában - jelentette az APS hírügynökség.

Hatan - közöttük egy nő és két gyermek - égett halálra a Kabíliában pusztító erdőtüzekben Tizi-Úzu várostól nem messze egy faluban szerdán. Két másik ember a fővárostól 500 kilométerre keletre fekvő Dzsidzselli térségében vesztette életét. A tűzoltóság szóvivőjének csütörtök esti tájékoztatása szerint 69 tűz tombol az észak-afrikai országban, Kabíliában sikerült megfékezni a lángokat.

A forró sivatagi szél, a sirokkó szította lángok 20 ezer hektár erdőt emésztettek fel Algériában csütörtök estig.

Ugyanakkor minden "frontvonalon" csillapodott péntek reggelre a görögországi Peloponnészosz félszigeten és Évia szigetén egy hete pusztító erdőtüzek hevessége, közvetlenül már egyetlen települést sem fenyegetnek a lángok. A Peloponnészosz félszigeten, a Spárta felett magasodó Párnon hegységben 75 tűzoltó három repülőgép és két helikopter segítségével küzd a lángokkal. Ettől északra négy repülőgéppel és két helikopterrel oltanak egy erős tűzfészket, amely szerdán és csütörtökön falvak tucatjait fenyegette.

Az Athéntól északkeletre fekvő Évia szigetén 150 katona és 27 tűzoltó oltja a lángokat, amiben egy helikopter segíti őket. Az egy hete pusztító görögországi erdőtüzek legalább hatvan ember életét követelték, és mintegy 200 ezer hektárnyi erdő, olajliget és cserje vált a lángok martalékává.
(MTI/Reuters/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS