2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Palesztin rendőrök mentettek meg egy eltévedt és megtámadott izraeli katonát

2007. augusztus 28. 10:21, utolsó frissítés: 10:21

Palesztin rendőrök kimenekítettek hétfőn a ciszjordániai Dzsenínből egy eltévedt és megtámadott izraeli katonát. Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet szerint embereik elrabolták a katonát, de sikerült megszöknie, így jutott a városba.

Az izraeli hadsereg úgy számolt be az esetről, hogy az egyenruhás katona véletlenül hajtott be autójával Dzsenínbe, amelyet Izrael a 2000-ben kitört palesztin felkelés egyik tűzfészkének tekint. A katonát autójukba felvették a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű biztonsági erők emberei, és visszavitték egységéhez.

A palesztin rendőrség szerint az autót vezető katonára a városban rátámadtak dühödt palesztinok, de a rendőrök ezt szinte azonnal észrevették, és kimenekítették őt szorult helyzetéből. Gépkocsiját azonban a támadók felborították és felgyújtották. A rendőrök - saját beszámolójuk alapján - gondoskodtak arról, hogy a katona biztonságban visszajusson az izraeli hadsereghez.

Az Iszlám Dzsihád közölte: elrabolták a katonát, de megszökött, és Dzsenínbe került. A városban a szervezet tagjai "meglepődve látták, hogy a Megelőző Biztonsági Szolgálat tagjai körbevették őket, és elvitték tőlük a katonát".
(MTI/Reuters/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS