2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Menekültbiztos kerítés épül egy Észak-Korea-Kína határszakaszon

2007. augusztus 27. 10:14, utolsó frissítés: 10:14

Észak-Korea kerítést épít Kínával közös határa mentén állampolgárai átszökésének megakadályozására - jelentette vasárnap a Yonhap dél-koreai hírügynökség egy határ menti kínai falu lakosainak elmondása alapján.

Tantung település lakói elmondták, hogy az észak-koreai hatóságok elkezdtek kerítést építeni a Jalu (koreaiul Amnok) határfolyó mentén. A kerítés egy olyan határszakaszon épül 10 kilométer hosszan, amelyen több tízezer észak-koreai menekült jutott át illegálisan Kínába az utóbbi években. Ugyanezen a szakaszon Kína már tavaly kerítést épített a saját oldalán.

Az illegális határátlépők ügye feszültséget okoz a két kommunista vezetésű ország viszonyában. A kínai hatóságok gyakorlatilag mindig visszatoloncolják a szökevényeket, ha elfogják őket.

A Jó remény nevű dél-koreai menekültsegélyező szervezet májusban jelentette, hogy Észak-Korea biztonsági kamerákat szerelt fel a kínai határ mentén a zöldhatáron való átjutás megakadályozására. Phenjan egyúttal megszigorította a szökevények büntetését is. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS