2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezuhant egy Antonov típusú repülő Kongóban

2007. augusztus 27. 10:09, utolsó frissítés: 10:09

Lezuhant és kigyulladt egy Antonov típusú repülőgép a Kongói Demokratikus Köztársaságban vasárnap. Tizenhárom ember veszett oda, egy fiatalember és egy pár hónapos kisfiú viszont sérülésekkel ugyan, de túlélte a katasztrófát.

Az ország keleti részén fekvő Katanga tartományban, Kongolo városból Gomába indult a repülő, tíz kongói utassal és háromfős orosz személyzettel a fedélzetén. A 9 tonna ónércet és más ásványi anyagokat is szállító repülő pilótája felszállás után azonnal visszafordult, mert hajtóműproblémát észlelt. A leszállópályáig azonban már nem jutott el, a repülő három kilométerrel a pálya kezdete előtt lezuhant, majd kigyulladt.

Afrikában nagyon veszélyes a légi közlekedés, mert a légtér jelentős részét nem fedik le radarok, ráadásul az afrikai légitársaságok elöregedett repülőinek nem megfelelő a karbantartása. A tavaly bekövetkezett légi katasztrófák 18,5 százaléka történt Afrikában, noha a világ összes járatindításából a kontinens részesedése mindössze 3 százalékos. (MTI/Reuters/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS