2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Illegális afrikai bevándorlók százait toloncolták haza a spanyolok

2007. augusztus 23. 12:19, utolsó frissítés: 12:19

Spanyolország több száz illegális afrikai bevándorlót toloncolt vissza repülőn Szenegálba és Marokkóba - jelentette be szerdán a madridi belügyminisztérium.

A kedden kitoloncolt 409 afrikai összeeszkábált kis csónakokon, törvénytelenül érkezett Spanyolország területére. A minisztériumi közlemény szerint az év eleje óta 123 járattal már összesen 4603 bevándorlót küldtek vissza származási országukba.

Az idei első félévben összesen 6306 illegális bevándorló kötött ki a spanyol partokon, ami 2006 első félévéhez képest (31 200) 55 százalékkal kevesebb. A bevándorlók zöme a Kanári-szigetekre érkezett. A spanyol kormány szerint a csökkenés annak köszönhető, hogy megerősítették azokat - az Európai Unió határőrizeti ügynöksége, a Frontex irányítása alatt működő - tengeri és légi őrjáratokat, amelyek az afrikai partokat ellenőrzik.

A spanyol területre érkező illegális afrikai bevándorlók minden veszélyt vállalnak, az életüket is kockára teszik, hogy Spanyolországon át eljussanak Nyugat-Európába. Ezen a héten egy lélekvesztő tizenhárom utasa halt meg a tengeren, útban a Kanári-szigetek felé. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS