2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elérte Moszkvát a környékbeli erdőtüzek füstje

2007. augusztus 21. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

A Moszkva környéki erdő- és tőzegtüzek füstje kedden elérte az orosz fővárost, és a helyi hatóságok azt javasolták, hogy a gyermekek és a krónikus légzőszervi betegségekben szenvedők ne menjenek ki az utcára.

Az amúgy is szennyezett moszkvai levegőt a város környékéről beáramló füst tovább rontja. Az orosz televízió képsorai azt mutatták, hogy füst veszi körül a központi tévé-tornyot és a Kreml templomainak aranyszínű kupoláit. A tüzek főként a Moszkvától délkeletre lévő rjazanyi és a keletre található vlagyimiri területen pusztítanak.

A katasztrófavédelmi hatóságok azt hangoztatják, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériumának szakemberei urai a helyzetnek, különleges intézkedést nem kell tenni. A tűzzel való küzdelem az előre eltervezettnek megfelelően folytatódik, az illetékes szervek már tavasszal megtették a szükséges óvintézkedéseket.

A Moszkva környéki tőzegláp általában a nagy meleg hatására magától begyullad. Az orosz fővárost övező területeken jelenleg a 30 fokot is meghaladja a hőség. A moszkvaiak számára különösen emlékezetes 1972 nyara, amikor másfél hónapon át kényszerültek "szmogban" élni. Öt éve több mint egy hónapig tartott a jelenség. (MTI/AFP/ITAR-TASZSZ)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS