2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eredménytelen a nyomozás a Duisburgban kivégzett olaszok ügyében

2007. augusztus 20. 12:50, utolsó frissítés: 12:50

Továbbra sem találtak "forró nyomra" a duisburgi hatos gyilkosság ügyében nyomozó német és olasz hatóságok - közölte egy rendőrségi szóvivő vasárnap. Több mint száz bejelentés érkezett a rendőrséghez, de ebből egyik sem vitt közelebb a tettesekhez. A gyilkosság helyszínéhez közeli étteremben találtak ugyan egy fegyvert lőszerekkel, de semmi nem mutat arra, hogy azt használták volna azt a gyilkossághoz.

Továbbra is abból indulnak ki a hatóságok, hogy maffiakörökben kell keresniük a tetteseket, és hogy két, a calabriai maffiához - a 'ndranghetához - tartozó család közötti viszály áll a hidegvérű gyilkosságok hátterében. Egyelőre a gyilkosság idején, szerdára virradóra a helyszínen látott két férfi után nyomoznak, egyikükről fantomképet is közzétettek.

A hat olasz származású férfit szerda hajnalban ölték meg Duisburgban, összesen mintegy hetven lövést adtak le a tettesek. A nagy megdöbbenést kiváltó bűntény ráirányította a figyelmet a szervezett bűnözés németországi jelenlétére.

A német és az olasz sajtó olasz rendőrségi és ügyészségi forrásokból arról számolt be, hogy volt San Luca-i lakosok százai élnek Németországban, és sokan közülük vezető pozíciókat szereztek a német alvilágban, különösen a kábítószerek kereskedelmében. Illegális jövedelmeiket legális gazdasági vállalkozásokba fektetik. Különösen nagy számban élnek éppen az észak-rajna-vesztfáliai Duisburgban.

Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi bűnügyi hivatal vezetője szerint nem csak a leginkább a kokainkereskedelemben tevékeny 'ndrangheta, de az olasz szervezett bűnözés más csoportjai, így a szicíliai cosa nostra és a nápolyi camorra is jelen van a Rajna és a Ruhr közötti területeken. "Időről időre előfordul, hogy Olaszországban keresett személyek itt bukkannak fel, de csoportok is tevékenykednek itt" - mondta Wolfgang Gatzke vasárnap a Berliner Zetiungnak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS