2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Roma-skinhead háború Szófiában

2007. augusztus 15. 13:46, utolsó frissítés: 13:46

Több napja zavargások törtek ki egy szófiai városnegyedben, Kraszna Poljanában. Vasárnap egy roma, hétfőn négy borotvált fejű, kedden megint egy roma sérült meg a több mint százfős csoportba verődő romák és a szkinhedek közötti összecsapásokban.

Kedden este már több roma csoport is járta Kraszna Poljanát, botokkal, vasvillákkal, fejszékkel felfegyverkezve. Köveket is dobáltak egy lakótelepi ház előtt. Itt és több más helyen is verekedések törtek ki.

Autókat is üldözött a tömeg kedd este: három olyan kocsit követtek a romák, amelyekben szkinhedeket sejtettek. Mielőtt kedd este még veszélyesebbre fordult volna a helyzet, tömegoszlató rendőröket küldtek az illetékesek a helyszínre, és a Kraszna Poljanába vezető összes utat lezárták. Így a zavargás nem terjedt át más városnegyedekre, a rendet pedig sikerült éjjel 11 óráig helyreállítani.

A bolgár belügyminisztérium vezetői szerint nincsenek skinheadek a Kraszna Poljana negyedben, ez azonban a dnes.bg szerint nincs teljesen így. Az újság már korábban megírta a vasárnapi romaellenes incidenst, ami kiváltotta a hétfői és keddi zavargásokat. A kedd éjjeli összecsapásokban is állítólag egy 28 éves roma férfi sérült meg a legsúlyosabban. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS