2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Duisburgi mészárlás: hat olaszt végeztek ki ismeretlenek Németországban

2007. augusztus 15. 12:26, utolsó frissítés: 12:26

Valószínűleg olasz állampolgárságú volt az a hat férfi, akivel fejlövéssel végeztek szerdára virradóra ismeretlenek a nyugat-németországi Duisburgban - közölte a rendőrség.

A rendőrség összesen öt holttestet talált két autóban az észak-rajna-vesztfáliai város főpályaudvarának közelében, egy utcán éjjel fél háromkor, miután egy nő megállított egy éppen arra haladó járőrautót azzal, hogy lövéseket hallott. Egy hatodik személy kórházba szállítás közben halt meg.

Az elmúlt évek egyik legvéresebb németországi bűntényének áldozatai életkorát 16 és 49 év közöttire becsülik. A kivégzésszerű gyilkosság háttere nem ismert. Számos töltényhüvelyt találtak a helyszínen, egy rendőrségi szóvivő szerint "sok lövést adtak le", és feltehetően több tettesről van szó. Az áldozatoknál nem volt fegyver.

A két autó két magas irodaépület között parkolt. A rendőrség egyelőre az irodaházakon elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit elemzi, és további tanúkat keres.

Korábbi beszámolók szerint az egyik autónak - egy kisbusznak - duisburgi a rendszáma, a másik - egy fehér Volkswagen Golf - a délnyugat-németországi Baden-Württemberg tartományból, a Stuttgarttól 40 kilométernyire északnyugatra fekvő Pforzheimből való. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS