2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Távozik Bush fő politikai stratégája

2007. augusztus 14. 09:44, utolsó frissítés: 09:44

George Bush amerikai elnök közeli barátja és fő politikai stratégája augusztus végén távozik a Fehér Ház személyzetéből - jelentették be tegnap Washingtonban.

Karl Rove, a Fehér Ház személyzeti főnökének helyettese régóta tagja Bush bizalmas belső körének. Az "építész" ragadványnevet kapta az elnöki adminisztráció köreiben, mert kétszer is ő tervezte meg Bush választási kampánystratégiáját, kétszer is megnyerve a jelenlegi elnöknek a Fehér Házat.

Dana Perino, a Fehér Ház egyik szóvivője "nagy veszteségnek" nevezte Rove lépését, és kijelentette, hogy az adminisztrációból való kiválása ellenére Rove az elnök legjobb barátai közé tartozik továbbra is.

Rove azzal indokolta távozását a The Wall Street Journal című lapnak adott nyilatkozatában, hogy több időt szeretne szánni a családjára. Hírek szerint arra készül, hogy könyvet ír az elnöki adminisztrációban szerzett tapasztalatairól, élményeiről.

Amióta a demokrata pártiak a múlt év novemberében többségbe kerültek a kongresszusban, a Bush-adminisztráció számos vezető tisztségviselője távozott a Fehér Házból, köztük Dan Bartlett elnöki tanácsadó, Rob Portman, a Fehér Ház költségvetési hivatalának igazgatója, Harriet Miers, a Fehér Ház vezető jogásza, Sara Taylor politikai igazgató, J.D.Crouch és Meghan O'Sullivan, a nemzetbiztonsági főtanácsadó helyettesei. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS