2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Valószínűleg megfulladtak az utahi bányában rekedt bányászok

2007. augusztus 13. 15:35, utolsó frissítés: 15:35

Kicsi a remény, hogy az egyesült államokbeli utahi szénbányában a hét elején rekedt hat bányász túlélte az omlást. Az Utah állambeli Huntington közeli bánya hétfőn omlott be, a tulajdonosok szerint földrengés következtében. A mentők által fúrt vájat elérte a bányának azt a részét, ahol a feltételezések szerint a hétfői omláskor a bányászok dolgoztak. A vett levegőminták alapján az adott térségben nem volt elegendő oxigén a túléléshez.

A bánya vezetői azonban nem adták fel a reményt, mondván, elképzelhető, hogy a bányászok egy bánya másik részébe menekültek, ahol elegendő volt az oxigén.

Pénteken újabb bányaszerencsétlenség történt az Egyesült Államokban, három ember életét vesztette. A három építőmunkás egy épülő szellőzőaknába zuhant le egy Gibson megyei szénbányában, Indiana államban, amikor felvonón lefelé ereszkedtek az aknába. A serleges felvonó valaminek nekiütközött, talán a falnak, felbillent, és a munkások kizuhantak - mondta el Bob Hurst, Priceton polgármestere egy telefoninterjúban. A szellőzőakna 186 méter mély volt. (MTI/AP/Reuters/ANSA/AP/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS