2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szokatlanul hatalmas havazás Chilében

2007. augusztus 10. 10:59, utolsó frissítés: 10:59

Hatalmas mennyiségű hó hullott Santiago de Chilére csütörtök reggel, amire már nyolc éve nem volt példa, és az idén különösen hideg tél köszöntött a latin-amerikai földrész déli vidékeire. Csütörtökre virradóra hirtelen lehűlt az idő, és a korábbi esőzések helyett erős havazás kezdődött. A 6 milliós chilei fővárosra több centiméter méter vastag hótakaró hullott.

A hatóságok kénytelenek voltak elrendelni több oktatási intézmény bezárását. Egyelőre nem érkezett jelentés arról, hogy a szokatlan hidegnek emberi áldozata van-e.

Ugyancsak havazott az ország déli részén az olyan városokban, mint Linares vagy Curico, ahol legutóbb negyven éve esett hó.

Chilében és a környező országokban, mint például Argentínában az idei az elmúlt négy évtized leghidegebb tele. A legutóbbi hideghullám a múlt hónapban sújtotta a térséget: akkor Chilében 10 ember halálát okozta a szokatlanul kegyetlen tél, a mezőgazdaság pedig mintegy 150 millió dolláros kárt szenvedett el.

Argentína nagy részében is 0 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála, és az országban eddig 18 ember vesztette életét a télies időjárás miatt. Július 9-én, 1918 óta először hótakaró borította be a fővárost, Buenos Airest. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS