2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezuhant egy utasszállító repülő Francia Polinéziában, eddig 16 halott

2007. augusztus 10. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Röviddel a felszállás után lezuhant egy utasszállító repülőgép Francia Polinéziában csütörtök este, eddig 16 holttestet találtak meg - közölték a papetee-i francia hatóságok.

A Moorea Air légitársaság Moorea és Tahiti között közlekedő gépén tizenkilenc utas és a pilóta tartózkodott. A kétmotoros Twin Otter az egymástól 17 kilométerre fekvő két sziget közötti lagúnába zuhant. Szemtanúk látták, amint a gép a felszállás után azonnal eltűnt a habokban.

Eddig 16 holttestet emeltek ki a lagúnából. Két helikopterrel folytatják a kutatást a többiek után - közölte Jacques Witkowski, Francia Polinézia főbiztosi hivatalának főtitkára. Az Air Moorea szóvivője szerint félő, hogy a gépen utazó mind a húsz személy életét vesztette.

A gépen többek között a francia polinéziai környezetvédelmi minisztérium öt tisztségviselője, az Európai Bizottság (Európai Fejlesztési Alapok) két funkcionáriusa, két amerikai állampolgár és Moorea sziget öt lakosa utazott. A gép közép-európai idő szerint pénteken 0 óra körül zuhant le Moorea és Tahiti között - közölték a papetee-i francia hatóságok. (MTI/AFP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS