2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Irán reméli, elkerülheti az újabb szankciókat

2007. augusztus 08. 10:47, utolsó frissítés: 10:47

Irán azt várja, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szélesebb körű ellenőrzéséhez való hozzájárulásával elkerüli az újabb szankciókat - közölte kedden az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács titkárhelyettese.

Abdolreza Rahmani-Fazli egy nappal azután elhangzott kijelentése, hogy a NAÜ munkatársai megérkeztek az iráni atomlétesítmények ellenőrzésének megvitatására, az első utalás arra, hogy Teherán nagyobb nyitottságával az újabb szankciókat kívánja kivédeni.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa már két határozatban is büntetőintézkedésekkel sújtotta a perzsa államot amiatt, hogy nem volt hajlandó lemondani az atomerőművekben használt fűtőanyag előállítására és atomfegyver gyártására egyaránt alkalmas urándúsításról.

Tom Casey amerikai külügyi szóvivő szerint azonban Irán továbbra sem teljesíti azokat a feltételeket, amelyek szükségesek a további szankciók elkerüléséhez, beleértve az urándúsítás teljes felfüggesztését, így folytatni szándékoznak az újabb ENSZ biztonsági tanácsi határozattal kapcsolatos munkát. (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS