2020. január 25. szombatPál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orosz bombát dobtak egy grúz falura?

2007. augusztus 07. 09:59, utolsó frissítés: 09:59

Orosz harci repülőgépek megsértették a grúz légteret, és egy falura ledobtak egy 700 kilogrammos bombát, amely azonban nem robbant fel - közölte kedden a grúz belügyminisztérium szóvivője. A bombát a fővárostól mintegy 65 kilométerre északnyugatra fekvő Citelubani falunál dobták le helyi idő szerint hétfő este - mondta Sota Utiasvili.

A falu közel van Gori városához és a szakadár dél-oszét köztársasághoz, amely Abháziával együtt régóta súrlódást okoz Moszkva és Tbiliszi között. Grúzia a szakadár területek támogatásával vádolja Oroszországot.

Alekszandr Drobisevszkij, az orosz légierő főparancsnokának egyik munkatársa a tbiliszi vádra reagálva kijelentette: a légierő gépei sem hétfőn, sem kedden nem repültek be grúz területre. "Oroszország nem sértette meg a szuverén Grúzia légterét" - jelentette ki.

Grúzia 2002-ben már megvádolta Oroszországot azzal, hogy harci gépei berepültek a területére, valamint hogy tüzérségi rakétával lőtte a Pankiszi-szorost, Moszkva azonban cáfolta, hogy bármilyen hasonló akciót hajtott volna végre. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS