2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyerekeket próbált eladni a BBC riporterének egy bolgár férfi - letartóztatták

2007. július 27. 17:09, utolsó frissítés: 2007. július 31. 16:18

Egy BBC-riport nyomán tartóztattak le egy gyermekkereskedelemmel gyanúsított férfit Bulgáriában - jelentette be július 27.-én a rendőrség. A 39 éves Haszan Ahmed Haszant a Fekete-tenger partján fekvő Várnában fogták el a bolgár hatóságok, néhány órával azután, hogy a brit közszolgálati televíziótól kaptak egy filmfelvételt, amelyen a férfi csecsemők és egy-két éves kisgyerekek áruba bocsátásáról tárgyalt - közölte egy rendőrségi szóvivő.

Elmondása szerint a csütörtökön adásba is került felvétel arról tanúskodik, hogy a gyanúsított 60 ezer eurót kért volna a magukat "vevőknek" kiadó riporterektől. Haszan azt is felajánlotta, hogy további díjazás fejében Londonba viszi a gyerekeket.

A várnai rendőrség értesülése szerint a férfi - akinek a felesége Skóciában él - Harry Aleksziev Hrisztov néven is ismert. A felvételen állítólag elmondja, hogy csempészett már gyerekeket Németországba és Norvégiába is, és azzal is dicsekszik, hogy prostituáltakat is eladott Spanyolországba, Hollandiába és Írországba.

Az ügyben nyomozás indult, a rendőrség a hálózat többi tagját keresi.

Számos embercsempész hálózatot számoltak fel Bulgáriában az elmúlt években, a legutóbbi állapotos nőket csempészett külföldre, hogy eladja csecsemőiket. Februárban egy francia bíróság kilenc bolgár és több tucat francia állampolgárt ítélt el, akik francia pároknak adtak el bolgár csecsemőket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS