2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kánikula Budapesten: leálltak a BKV Volvo buszain a légkondicionálók

2007. július 20. 16:25, utolsó frissítés: 16:25

Az ötvenből húsz Volvo busznak állt le a légkondicionáló berendezése csütörtök délutánra a nagy meleg miatt, közölte a magyar fővárosban Kiricsi Karola, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.) sajtószóvivője pénteken.

A szóvivő egy más témában tartott sajtótájékoztató után újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a közlekedési vállalat már felvette a kapcsolatot a buszok gyártójával, és egyeztettek a szervizzel is a probléma miatt.

A szakemberek szerint a buszokba önszabályozó berendezést építettek be, amely megóvja a klímaberendezést a túlterheléstől és lekapcsolja, ha túlságosan meleg a kinti hőmérséklet.

Kiricsi elmondta, ugyancsak a hőség miatt csütörtökön leállt a forgalom a fővárosi Bartók Béla úton, mert a villamosvágányokon közlekedő autóbuszok felhordták az aszfaltot a sínekre. A buszokat a Szép Ilona kocsiszínben tisztítják, mert az aszfalt a járművekre is ráragadt.

A szóvivő szerint az aszfalt minősége nem rosszabb a sínek körül, mint a közúton, csak van egy vékony, puhább aszfaltcsík a sín és a kemény betonburkolat között, amely a villamos okozta rezgést csillapítja, és ez olvadt meg annyira, hogy az autóbuszok kereke felhordta a sínre.
A vágányt naponta kétszer locsolókocsikkal hűtik.

A szóvivő tájékoztatása szerint a hőség miatt szombaton még biztosan nem indul újra a csütörtökön leállított Libegő, amellyel a Zugligetről a János hegyre lehet eljutni. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS