2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kritikus állapotban van a makói buszbaleset egyik sérültje

2007. július 20. 12:12, utolsó frissítés: 12:19

Bár állapota kritikus, de egyes hírekkel ellentétben életben van a csütörtöki súlyos makói buszbaleset egyik sérültje – közölte a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának igazgató-helyettese pénteken az MTI-vel.

Varga Endre elmondta: a 25 éves romániai férfit továbbra is az intenzív osztályon ápolják; bal karját amputálni kellett, agy- és arckoponyasérülése miatt pedig idegsebészeti műtétet végeztek rajta. Vérnyomását és agyának nyomását gyógyszerrel kezelik, géppel lélegeztetik, altatják, és az orvosok továbbra is mindent megtesznek érte – ismertette.

Tájékoztatása szerint a másik két, a klinikára szállított sérült, egy román és egy bolgár férfi állapota továbbra is stabil, tudatuk tiszta, az intenzív osztályt azonban még nem hagyhatják el.

A csütörtökön hajnalban Makó közelében történt baleset hét ember életét követelte. A turistákat szállító busz és egy autószállító tréler ütközése miatt három ember életveszélyesen, egy súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek; kilenc utas épségben élte át a balesetet, amelynek körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS