2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elítéli Izrael Damaszkusz és Teherán "stratégiai szövetségét"

2007. július 20. 11:52, utolsó frissítés: 11:52

Izrael elítélte pénteken a Szíria és Irán közötti "stratégiai szövetséget", amely szerinte kétségek ébreszt az arab ország békeszándékával kapcsolatban.

Mark Regev izraeli külügyi szóvivő Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök damaszkuszi látogatásáról úgy nyilatkozott, hogy "nem lehet valaki barátja annak, aki az Izraellel való béke legszélsőségesebb elutasítását testesíti meg, és közben azt várja a nemzetek közösségétől, hogy Szíriát a béke érdekében munkálkodó országnak tekintse".

Ahmadinezsád, aki csütörtökön 2005-ös hatalomra jutása óta másodszor látogatott a szíriai fővárosba, Damaszkuszban találkozott Haszán Naszralláhhal, a Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom vezetőjével. Mint az IRNA hivatalos iráni hírügynökség idézte, közölte vele: "Izrael napról napra gyengül".

Az iráni elnök egyúttal találkozott Háled Mesaallal, a Hamász iszlamista palesztin mozgalom szíriai száműzetésben élő vezetőjével, valamint több munkatársával. Partnereit biztosította arról, hogy támogatja a palesztin népet és a Gázai övezetet elfoglaló Hamászt. Ahmadinezsád korábban több ízben "a cionista államnak a térképről való eltörlésére" szólított fel. (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS