2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mennyit költ egy magyar turista az Adrián?

2007. július 18. 17:02, utolsó frissítés: 17:02

A magyar turisták Horvátországban napi átlagban 47 eurót (11 és fél ezer forintot) költenek, ezzel a vizsgált hét ország közül a hatodik helyen állnak – derült ki abból a femérésből, amelyet a Horvát Idegenforgalmi Szövetség készíttetett.

A szervezet munkatársai egy kutatási program keretében 4476 külföldi nyaralót kérdeztek meg pénzkiadásaikról. Az eredmény azt mutatja, hogy az angolok állnak az első helyen napi 115 eurós költéssel, a másodikak a franciák 100 euróval, majd az olaszok, a németek és az osztrákok után jönnek a magyarok, őket követik a hollandok egy eurónyi különbséggel.

A vizsgálati eredményből az is kiderült, hogy a külföldi turisták naponta szállásra több mint 17 és fél eurót, étkezésre 15, italfogyasztásra 5, míg kultúrára és szórakozásra két és fél eurót költenek.
Marin Skenderovic, az idegenforgalmi szövetség budapesti képviselője szerint a költési sorrend megegyezik a küldő piaci pozíciójával, vagyis Magyarország a hatodik helyen áll a küldő országok közül, és a költésben is a hatodik.

A számok azt is mutatják, hogy a Horvátországban üdülő külföldiek csak közepesen költenek, ugyanakkor az is kiolvasható az eredményekből, hogy a minőségen kell javítaniuk a vendéglátóknak, elsősorban több, magas színvonalú szálloda és kiszolgálás kell Horvátországban – tette hozzá.
(mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS