2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Nagy horderejű bizalmas terven" dolgozott a glasgow-i reptéri merénylő

2007. július 06. 13:26, utolsó frissítés: 13:26

"Nagy horderejű bizalmas terven" dolgozott a glasgow-i repülőtér indiai merénylője – írta pénteki számában a Times of India. A 27 éves Kafil Ahmed június 30-án faltörő kosként vezette neki gépkocsiját a glasgow-i repülőtér egyik bejáratának.

Mielőtt májusban elvált Bangalorban élő családjától, azt mondta: fontos bizalmas munkán dolgozik, s ehhez sokféle dokumentumot kell bemutatnia különböző helyeken. Utoljára a merénylet napján telefonált haza. Közölte, hogy az utolsó prezentációja nem sikerült, és kérte szeretteit, hogy imádkozzanak érte.

Eközben az ausztrál szövetségi rendőrség vezetője pénteken bejelentette, a rendőrök Perthben, valamint az ugyancsak Nyugat-Ausztráliában fekvő Kalgoorlie városában olyan számítógépeket koboztak el, amelyek kapcsolatban álltak az összeesküvés egyik, Ausztráliában őrizetbe vett gyanúsítottjával.

A rendőrfőnök egyúttal azt is közölte, hogy az ügyben négy további gyanúsítottat hallgatnak ki. Valamennyien bevándorló orvosok, "akiknek hasonló a nemzetiségük és a múltjuk, mint a korábbi kihallgatottaknak." A két eddig őrizetbe vett személy indiai származású volt. Újabb letartóztatásokat egyelőre nem rendeltek el. (ap/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS