2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Súlyos árvizek Kínában és az USA-ban is

2007. július 03. 10:47, utolsó frissítés: 10:47

A heves esőzések keltette árvízben és földcsuszamlásokban 25 ember vesztette életét Kína középső részén, ahol rendkívül magas a Jangce folyó vízszintje. Hupej (Hubei) tartományban nyolc embert sodort el az ár, őket eltűntként tartják nyilván. A víztömeg több mint ötvenezer épületet rongált meg, a keletkezett kár eléri a 100 millió dollárt. A heves esőzések a múlt héten csütörtökön kezdődtek, bár keddre megszűnt a csapadék, a térségbeli folyók vízszintje igen magas. Újabb esőzésre a folyók nagyon hamar kilépnének medrükből.

A napokon át tartó esőzések miatt megáradtak a folyók az egyesült államokbeli Kansas, Texas és Oklahoma államban, több települést is veszélyeztetve. A kansasi nemzeti gárdát Osawatomie kisvárosba vezényelték a 4600 lakos kitelepítésére. Eddig a település lakosságának a negyven százalékát kellett kimenekíteni az Osawatomie Creek és a Marais des Cygnes folyók áradása miatt. Súlyosbítja a helyzetet Kansasban, hogy 160 köbméter nyersolaj ömlött a Verdrigis folyóba egy olajfinomítóból.

Kansasban hétfőn elállt az eső, s miközben az állam lélegzetvételnyi időhöz jutott, Texasban és Kelet-Oklahomában továbbra sem szünetel a két hete tartó viharos időjárás. Texas államban az ítéletidő rovására írják 11 ember halálát és két ember eltűnését. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS